Köp- och leveransvillkor 

På Lapplandimporten krånglar vi inte till det, utan strävar efter enkla och trygga villkor för dig som kund!

Dessa villkor är tillämpliga på alla avtal som ingåtts på distans mellan dig som kund och Lapplandimporten som säljare. Lapplandimporten ägs och marknadsförs av:

 

Lapplandimporten

Thomas Naujoks

ul. Dobrotitsa 281

9022 Varna

Bulgarien

Organisationsnummer: 6904275333

Momsnummer: SE690427533301

 

Postadressen:

Lapplandimporten

Thomas Naujoks

Postbox 14

9022 Varna

Bulgarien

 

Order & köp

På Lapplandimporten finns 300:- kronor (inkl. moms) som gräns för minimiorder.

Bekräftat köp, innebär att ett avtal (köpekontrakt) träffats.

Saknas Köp-knappen på en vara, så är produkten tillfälligt slut, men inkommer inom kort.

Använd då gärna vår enkla automatiska bevakningsfunktion eller skicka förfrågan!

OBS! Fakturor skicka vi endast via epost och ingen pappersfaktura.

 

Betalningsalternativ

- Klarna Checkout

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ. Se https://checkout.klarna.com/legal/swe/sv-se/generic.html (Länken öppnas i nytt fönster) för kompletta villkor gällande Klarna Checkout. KLARNA Checkout uppfyller PCI DSS och följer reglerna för som gäller för kortbetalning via internet. KLARNA Checkout innehar även SSL-certifikat för att garantera säkerheten för dig som kund när du väljer detta betalalternativ.

 

- Klarna Faktura Privat 

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 •  Få alltid hem varan innan du betalar
 •  Betalningstid - alltid 30 dagar
 •  Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 •  Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 •  Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 •  Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

 

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. specialtillverkade varor.

- Klarna Faktura Företag

1. Acceptansprocess

Köp på faktura för företagskunder via Klarna powered by Billie

Beställningen accepteras genom att en acceptförklaring skickas i ett separat e-postmeddelande eller genom leverans av varorna inom tre till fyra dagar. Acceptansförklaringen via e-post skickas av Billie GmbH, som har förvärvat Kravet mot företagskund om betalningssättet "köp på konto för företagskunder genom Klarna powered by Billie" väljs.

 2. Förvärv av fordran

Företagskunder har möjlighet att betala fakturabeloppet via banköverföring efter mottagande av varan och faktura ("köp på konto"). För att erbjuda sådana tjänster finns ett samarbete med Klarna Bank AB ("Klarna"), som i sin tur samarbetar med den finansiella tjänsteleverantören Billie GmbH ("Billie") för att erbjuda betalsättet "köp på konto för företagskunder genom Klarna powered av Billie". För att betala fakturabeloppet via banköverföring krävs ingen registrering hos Klarna. Efter val av betalningsmetod under beställningsprocessen görs en adress- och kreditkontroll av Billie. Om sådana kontroller lyckas, kan beställningsprocessen utföras med vald betalningsmetod och Kravet mot Kunden tilldelas först Klarna och överlåts i följd från Klarna till Billie. Fakturabeloppet ska betalas inom den betalningstid som anges på fakturan och till kontot, vilket kommer att meddelas företagskunden som en del av Billies betalningsinstruktioner.

 3. Sekretess

Om betalningssättet "köp på konto för företagskunder genom Klarna powered by Billie" väljs kommer en adress- och kreditvärdighetskontroll att genomföras av Klarna som en del av beställningsprocessen, som kommer att utföras av Billie. För detta ändamål överförs följande data som tillhandahålls som en del av beställningen, som krävs för denna adress och kreditprövning, till Klarna, Billie och partnerföretag på uppdrag av Billie (t.ex. kreditupplysningsföretag, inkassopartners etc.):

Personuppgifter och kontaktuppgifter: Uppgifter om kundens identitet (titel, för- och efternamn, telefonnummer, e-postadress) och det företag i vars namn beställningen görs (företagsnamn och juridisk form, registreringsnummer och uppgifter , adress och kontaktuppgifter, e-postadress, telefonnummer, leverans- och faktureringsadresser, kundnummer, skattenummer, momsregistreringsnummer, information om bransch och företagsstorlek);
Transaktionsrelaterad data: Fakturabelopp och betalningsvillkor, information om produkter du beställer, såsom order-ID, kvantitet, kundvagn och faktureringsinformation, befintlig kundstatus.
Dessa uppgifter används av Klarna och Billie enbart i syfte att kontrollera om den betalningsmetod som kunden begärt är tillgänglig och, om kontrollen är framgångsrik, för att behandla denna betalningsmetod. Som en del av denna bearbetning kommer Billie att skicka information till Kunden om beställningens status och fakturadetaljer till den e-postadress som angetts under beställningsprocessen.

Klarnas integritetspolicy finns tillgänglig här: https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/de_de/privacy.

Billies sekretesspolicy finns tillgänglig här: https://www.billie.io/datenschutz/kar/.

Båda integritetspolicyerna gäller utöver vår integritetspolicy och våra allmänna villkor.

 4. Betalningsanvisningar och betalningspåminnelser

Vid val av betalningssätt "köp på konto för företagskunder genom Klarna powered by Billie" kommer Billie att skicka betalningsinstruktioner och betalningspåminnelser via e-post. Betalningar ska uteslutande göras till det konto som anges här.

 5. Support

Teknisk support vid problem med val och implementering av betalsättet "köp på konto för företagskunder genom Klarna powered by Billie" tillhandahålls av Billie. Support är tillgänglig under kontorstid (måndag till fredag, kl. 9.00 till 17.00, utom på helgdagar i Berlin), på support_klarna@billie.io.

 

- Klarna Konto Privat / Företag

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. 

Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto.

Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10.000:- kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11.458:- kr. Anntalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955:- kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Läs mer: Allmänna villkor

Läs mer: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation

 

- Kortbetalning

Vi accepterar betalningar från de vanligaste typerna av kort: VISA och MasterCard. Överföringen av information är krypterad och alla transaktioner genomförs enligt den nya säkerhetsstandarden 3D-Secure. Ingen extra kortavgift utgår. Pengarna reserveras på Ert konto när Er beställning är klar för skeppning, och dras vanligen inom 24 timmar.

 

- Förskottsbetalning Bankgiro

Du betalar in pengar inom 5 arbetsdagar i förväg på vårt bankgiro nr. 656-1179 och ange ordernr som referens. Efter att du skickat din order i kassan får du information på skärmen samt via E-post hur du går tillväga. (Räkna med någon dags extra leveranstid om du väljer förskottsbetalning med Bankgiro då vi ej ser pengarna direkt, kan ta 1 - 3 dagar innan vi får pengarna.) Order skickas när vi fått pengarna.

 

Orderbekräftelse

En orderbekräftelse genereras automatiskt direkt efter lagd order, och skickas till den e-postadress som angivits i Kassans Orderformulär. Erhållas ingen bekräftelse, så kontakta vår Kundtjänst men kolla också först i skräpposten. Det kan vara bra att spara orderbekräftelsen för eventuella kontakter med vår Kundtjänst.

 

Fraktkostnader

Fraktkostnader inom hela Skandinavien (fastlandet) beroende på mängden, storlek eller vikt, ställs in automatiskt i kassan.

 

Leverans

Lapplandimporten har mycket omsorgsfullt valt ut våra partners och samarbetar t.ex med Schenker, DHL eller Postnord. Normal leveranstid är mellan 4 och 10 arbetsdagar, vid beställningsvaror kan det också vara lite längre leveranstid. Leverans sker till folkbokföringsadress mot faktura, och till alla andra adresser mot förskottbetalning.

Vid leverans av tunga varor ( t.ex. billyftar mm. ), tänk på att ni själva måste kunna lasta av billyften från lastbilstransporten med truck/lastmaskin eller liknande.

Vid leverans till öar som saknar broförbindelse kommer leveransen till närmaste terminal på fastlandet. Kund får där se till att leveransen blir mottagen och sedan själv ombesörja vidare transport till ö.

 

Skador på paket

 1. Undersök godset noggrant tillsammans med chauffören. Kontrollera godset så att rätt antal kolli mottagits och om synliga skador finns på emballaget/godset.

 2. Synlig skada på emballage eller gods eller saknat gods ska noteras på kvittens och/eller fraktsedel direkt vid mottagandet.

 3. Skadat gods och emballage ska sparas hos mottagaren. Både emballage och gods ska fotograferas.

 4. Synlig skada som inte noterats på fraktsedeln vid mottagningstillfället godkänns sällan. Det är därför mycket viktigt att undersöka godset vid mottagandet.

 5. Dold skada skall anmälas skriftligen inom 7 dagar (med dold skada menas gods som skadats trots att emballaget eller godset sett intakt ut vid mottagningstillfället).

 

Ånger- & Returrätt på Lapplandimporten

Hos oss på Lapplandimporten har privatkunder alltid 14 dagars ångerrätt.

Retur endast efter överenskommelse med vår kundtjänst.

Meddelande om detta skall dock lämnas till Lapplandimporten Kundtjänst så snart som möjligt, dock senast inom 14 dagar från att varan mottagits. Tänk på att det endast går att ångra köp av oanvänt och oskadat varor.  Att inte hämta ut en aviserad vara gäller ej som meddelande om ångerrätt eller hävande av köpekontrakt. I förekommande fall står kunden själv för alla frakt-, logistik-  och administrationskostnader.

Ångerrätt/Returrätt gäller ej vid special beställda varor, beställningsvaror, måttbeställning, metervaror t.ex, dörrar, folier, filmer och etc.

Om Ni ångrar ett köp och skickar tillbaka en produkt erhållas motsvarande tillgodobelopp - minus frakt vid köptillfället, returfrakt samt ev fakturaavgifter, eller så betalar Lapplandimporten tillbaka beloppet senast inom 10 dagar efter att varan mottagits. Ångrad produkt skall alltid returneras i väsentligen oförändrat skick samt i originalförpackning med tillhörande emballage. Kunden ansvarar annars för hela risken vid returfrakt, som innefattar ev skada på produkten eller om den kommer bort under frakten.

 

EJ UTHÄMTADE PAKET

Det är ditt ansvar att lösa ut försändelsen på utlämningsstället inom den tid som står angivet på avin. Om en försändelse ej hämtats ut inom 14 dagar kommer den skickas tillbaka till oss på Lapplandimporten. Sker detta kommer du debiteras en administrativ kostnad på 250:- SEK. Den avser ersättning för logistik och administrativ kostnader. Kostnader för tur och retur tillkommer. Betalas inte denna kostnad, lämnas kravet till inkasso.

 

Reklamation

Det är alltid 1 års garanti på de produkter Ni köper från Lapplandimporten, som omfattar fabrikationsfel (ej förslitningsskador). Du måste alltid kontrollera produkterna för defekter och skador vid leverans och lämna in en reklamation inom 30 dagar. Reservation för fel i beskrivningen och bilderna pga. bildererna är often endast exempebilder. Alla bilder tillhandahålls oss av tillverkare/leverantörer. En uppdatering i butiken kommer att ske så fort vi har nya bilder.

Alla produkter som behovs elinstallation: Elinstallationer skall göras av behörig elektriker, annars gäller inga garantier !!!!!

 

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

 

Personuppgiftslagen

Integritetspolicy enligt Allmänna uppgiftsskyddsförordningen

1) Information om inhämtning av personuppgifter och kontaktuppgifter för ansvarig

1.1 Vi uppskattar att du besöker vår webbplats och tackar för visat intresse. Nedan informerar vi om hanteringen av dina personuppgifter när du nyttjar vår webbplats. Personuppgifter är i detta sammanhang alla uppgifter, med vilka du personligen kan identifieras.

 

1.2 Ansvarig för databehandlingen på denna webbplats i den mening som anges i Allmänna uppgiftsskyddsförordningen (GDPR) är Lapplandimporten, Kokträsk 6, 94994 Malå, Sverige, e-post: lapplandimporten@mail.com. Den ansvariga för behandlingen av personuppgifter är den fysiska eller juridiska person som ensam eller gemensamt med andra bestämmer om syftena och medlen för behandling av personuppgifter.

 

1.3 Den ansvariga har för denna webbplats utsett en dataskyddsansvarig som nås på följande uppgifter: "Thomas Naujoks, Kokträsk 6, 93994 Malå, Sverige, lapplandimporten@mail.com"

 

1.4 Denna webbplats nyttjar av säkerhetsskäl och för att skydda överföring av personuppgifter och annat konfidentiellt innehåll (t.ex. beställningar eller förfrågningar till ansvarig) en SSL-resp. TLS-kryptering. Du kan se om anslutningen är krypterad genom teckensekvensen "https://" och låssymbolen i webbläsarens textrad.

 

2) Datainsamling vid besök på vår webbplats

Vid endast informationsmässigt nyttjande av vår webbplats, alltså om du inte registrerar eller överför annan information till oss, samlar vi endast in sådana data som din webbläsare vidarebefordrar till vår server (s.k. "server-loggfiler"). När du läser in vår webbplats, samlar vi in följande data, något som vi av tekniska skäl måste göra för att kunna visa webbplatsen:

 

Vår besökta webbplats

Datum och klockslag för besöket

Volym på skickade uppgifter i byte

Ursprung/hänvisning, varifrån du besökte vår sida

Använd webbläsare

Använt operativsystem

Använd IP-adress (ev.: i anonymiserad form)

Behandlingen sker enligt art. 6 avs. 1 pkt. f GDPR grundat på vårt berättigade intresse för att förbättra stabiliteten och funktionaliteten på vår webbplats. Dessa uppgifter varken vidarebefordras eller används i något annat syfte. Vi förbehåller oss emellertid rätten att i efterhand granska server-loggfiler, om det finns konkreta belägg som tyder på olagligt nyttjande.

 

3) Cookies

För att göra besöket på vår webbplats attraktivt och för att möjliggöra nyttjande av vissa funktioner, använder vi på olika sidor så kallade cookies. Detta innebär att små textfiler sparas på din enhet. Några av de cookies som vi använder raderas igen efter webbläsarsessionen, alltså när webbläsaren stängs (s.k. sessionscookies). Andra cookies lämnas kvar på din enhet och möjliggör för oss eller våra partnerbolag (cookies från tredjepartsleverantörer) att känna igen din webbläsare vid nästa besök (permanenta cookies). Om cookies placeras ut, registrerar och behandlar dessa i individuell omfattning viss användarinformationen, som webbläsar- och positionsuppgifter samt IP-adress. Permanenta cookies raderas automatiskt efter en angiven periods, som kan variera mellan olika cookies.

 

Delvis tjänar cookies till att lagra inställningar för att förenkla beställningsprocessen (t.ex. minnas innehållet i en virtuell kundkorg för ett senare besök på webbplatsen). Såtillvida enskilda av oss implementerade cookies även behandlar personuppgifter, sker behandlingen enligt art. 1 pkt. b GDPR, 6 avs. 1 pkt. b GDPR, antingen för genomdrivande av avtalet eller enligt art. 6 avs. 1 pkt. f GDPR, för tillvaratagande av vårt berättigade intresse om bästa möjliga funktionalitet på webbplatsen samt en kundvänlig och effektiv utformning av besöket på sidan.

 

Vi arbetar tillsammans med annonspartners som hjälper oss att utforma vårt interneterbjudande på ett intressant sätt. I detta syfte kommer vid ditt besök på vår webbplats också cookies från partnerbolag att sparas på din hårddisk (cookies från tredjepartsleverantörer). I nedanstående avsnitt informeras enskilt och separat om användningen av sådana cookies och omfattningen av den respektive inhämtade informationen.

 

Tänk på att du kan ställa in webbläsaren så att du informeras om utplacering av cookies och kan besluta i varje enskilt fall om du accepterar dem eller accepterar cookies för vissa fall eller generellt önskar blockera dem. Varje webbläsare skiljer sig åt i sättet som cookies-inställningarna fungerar. Detta beskrivs i hjälpmenyn för varje webbläsare, där det förklaras hur du kan ändra dina cookies-inställningar. Denna hittar du för respektive webbläsare under följande länkar:

 

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/sv-se/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Firefox: https://support.mozilla.org/sv/questions/1174335

Chrome: https://support.google.com/accounts/answer/61416?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=sv

Safari: https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=de_DE&viewlocale=sv_SV

Opera: http://help.opera.com/Windows/10.20/sv/cookies.html

Tänk på att om du inte accepterar cookies, kan funktionaliteten på vår webbplats bli begränsad.

 

4) Kontakt

Vid kontakt med oss (t.ex. per kontaktformulär eller e-post) inhämtas det personuppgifter. Vilka uppgifter som inhämtas i ett kontaktformulär, framgår av respektive kontaktformulär. Dessa uppgifter används och sparas endast i syfte att svara på din förfrågan eller för kontaktregistrering och tillhörande teknisk administration. Den rättsliga grunden för behandlingen av uppgifterna är vårt berättigade intresse att svara på din förfrågan enligt art. 6 avs. 1 pkt. f GDPR. Om man tar i kontakt i syfte att avsluta ett avtal, anges ytterligare rättslig grund för behandlingen i art. 6 avs. 1 pkt. b GDPR. Uppgifterna raderas när vi har behandlat förfrågan. Detta gäller om det av omständigheterna kan konstateras att det specifika sakförhållandet är avslutat och såvida inga rättsliga lagringsförpliktelser förhindrar detta.

 

E-postenkäter via SurveyMonkey

 

Så länge ni under eller efter beställningsprocessen har gett oss ert uttryckliga medgivande i enlighet med Art. 6 avsnitt 1 a DSGVO, så överför vi er e-postadress till SurveyMonkey Europe UC, 2nd Floor, 2 Shelbourne Buildings, Shelbourne Road, Dublin, Ireland. Överföringen syftar till att förse er med tilgång enkäter från denna plattform. Er e-postadress sparas och används. För närmare information vänligen se SurveyMonkey´s dataskyddsinformation: https://de.surveymonkey.com/mp/legal/privacy-policy/?ut_source=footer

Ni kan när som helst återkalla ert medgivande genom att skicka ett meddelande till datalagringsansvarig eller till SurveyMonkey

 

Kundtjänst via e-post och Live-chat

Vi hanterar inkommande e-post och chattmeddelanden med hjälp av Zendesk, en kundserviceplattform från Zendesk Inc., 989 Market Street # 300, San Francisco, CA 94102.

Informationen uppsamlas, sparas och bearbetas över kundserviceplattformen i överensstämmelse med EU modellklausuler. För närmare information vänligen se dataskyddsinformation från Zendesk:https://www.zendesk.com/company/privacy .

 

Marknadsföringskommunikation via SMS

 

Så länge ni under eller efter beställningsprocessen har gett oss ert uttryckliga medgivande i enlighet med Art. 6 avsnitt 1 a DSGVO, så överför vi ert Mobilnummer till Twilio Inc., 375 Beale Street, Suite 300, San Francisco, CA 94105. Överföringen syftar till att förse er med tillgång till textmeddelanden från denna plattform. Ert mobilnummer sparas och används. För närmare information vänligen se dataskyddsinformation från Twilio: https://www.twilio.com/legal/privacy  .

Ni kan när som helst återkalla ert medgivande genom att skicka ett meddelande till datalagringsansvarig eller till Twilio

 

5) Databehandling vid öppnande av ett kundkonto och för avtalshantering

Enligt art. 6 avs. 1 pkt. b GDPR inhämtas och bearbetas personuppgifter vidare, om du meddelar oss dessa för fullgörandet av ett avtal eller vid öppnande av ett kundkonto. Vilka uppgifter som inhämtas framgår av respektive inmatningsformulär. Ditt kundkonto kan när som helst raderas och detta kan göras genom underrättelse till ovannämnda adress och ansvarig part. Vi sparar och använder de uppgifter som du har delat med oss för att hantera våra uppdrag. När avtalet i sin helhet har fullgjorts eller ditt kundkonto har raderats spärras dina uppgifter i enlighet med skatte- och handelsrättsliga lagringsperioder, och raderas sedan, såvida du inte uttryckligen medgivit ytterligare användning av dina uppgifter eller om det enligt lagstiftningen stipuleras att det är tillåtet med ytterligare databehandling från vår sida, vilket vi informerar om nedan.

 

6) Uppgiftsbehandling vid beställningshantering

6.1 För att hantera din beställning arbetar vi tillsammans med denna/dessa nedanstående leverantörer, vilka helt eller delvis hjälper oss att fullgöra ingångna avtal. Till dessa leverantörer kommer grundat på följande information, vissa personuppgifter att vidarebefordras.

 

De av oss inhämtade personuppgifterna vidarebefordras i samband med uppdragshanteringen till det transportföretag som leverantören har anlitat om detta är nödvändigt för att leverera varan. Dina betalningsuppgifter lämnar vi till det anlitade kreditinstitutet inom ramen för betalningshanteringen, om detta är nödvändigt för betalningshantering. Om en betaltjänst används framgår detta tydligt av den nedanstående informationen. Den rättsliga grunden för vidarebefordran av uppgifter är härvidlag art. 6 avs. 1 pkt. b GDPR.

 

6.2 För att uppfylla våra avtalsmässiga skyldigheter gentemot våra kunder arbetar vi tillsammans med externa transportpartners. Vi vidarebefordrar ditt namn och din leveransadress endast i varuleveranssyfte enligt art. 6 avs. 1 pkt. b GDPR till en av oss utvald transportpartner.

 

GLS

Om transporten utförs av transportleverantören GLS DE (General Logistics Systems, Germany GmbH & Co. OHG, GLS Germany-Straße 1 – 7, DE-36286 Neuenstein), överför vi din e-postadress i enlighet med Art. 6 para. 1 a DSGVO före leverans av varorna i syfte att kunna komma överens om leveransdatum eller skicka leveransmeddelande, till GLS, förutsatt att du har uttryckt ditt samtycke i beställningsprocessen. I annat fall överför vi endast mottagarens namn och leveransadress till GLS i syfte att leverera varan enligt Art. 6 para. 1 b DSGVO. Uppgifterna kommer endast att vidarebefordras om detta är nödvändigt för leverans av varorna. I det här fallet är det inte möjligt att på förhand avtala leveransdatum med GLS eller att överföra statusinformation om sändningen.

Samtycket kan när som helst upphävas med verkan framåt i tiden gentemot den ovan nämnda ansvarige personen eller transportleverantören GLS.

 

6.4 Användning av payment-leverantörer (betaltjänstleverantörer)

 

- Klarna

Vid val av betalningssättet "Klarna fakturaköp" eller (om så erbjuds) betalningssättet Klarna delbetalning, sker betalningshanteringen av Klarna AB (publ) [https://www.klarna.com/dk/], Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sverige (nedan "Klarna"). För att möjliggöra betalningshantering, kommer dina personuppgifter (för- och efternamn, gata, husnummer, postnummer, ort, kön, e-postadress, telefonnummer och IP-adress) samt uppgifter, vilka har samband med beställningen (t.ex. fakturabelopp, artikel, leverantörssätt) i identitets- och kreditstatuskontrollssyfte att vidarebefordras till Klarna, om du i samband härmed enligt art. 6 avs. 1 pkt. a GDPR inom ramen för beställningsprocessen uttryckligen har samtyckt till detta. Till vilka kreditupplysningsföretag dina uppgifter kan vidarebefordras redovisas här: http://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/Klarna/en_gb/privacy

Kreditvärdigheten kan innehålla sannolikhetsvärden (s.k. Score-värden). Såvida Score-värden påverkar resultatet av kreditupplysningen, har detta sin grund i ett vetenskapligt erkänd matematisk-statistisk metod. I beräkningen av Score-värden tas bland annat, men inte uteslutande, hänsyn till adressuppgifter. Den erhållna informationen om den statistiska sannolikheten för betalningsbortfall använder Klarna för att fatta ett avvägt beslut om motiveringen, genomförandet eller avslutandet av avtalsförhållandet.

Du kan alltid återkalla ditt samtycke genom att meddela ansvarig för uppgiftsbehandlingen eller Klarna. Klarna är emellertid vid behov fortfarande berättigat att behandla dina personuppgifter, om detta krävs för att avtalsenligt sköta betalningshanteringen.

Dina personuppgifter behandlas i överensstämmelse med gällande bestämmelser om uppgiftsskydd och enligt specifikationerna i Klarnas bestämmelser om uppgiftsskydd för berörda parter med hemvist i Tyskland https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/policy/data/de_de/data_protection.pdf

- Paypal

Vid betalning via PayPal, kreditkort via PayPal, direktdebitering via PayPal eller – om detta erbjuds - "köp mot faktura" eller avbetalning via PayPal vidarebefordrar vi dina betalningsuppgifter i samband med betalningshanteringen till PayPal (Europe) S.àr.l. et Cie, S.C.a., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg (nedan "PayPal"). Vidarebefordran sker enligt art. 6 avs. 1 pkt. b GDPR och endast i den utsträckning som krävs för betalningshanteringen.

PayPal förbehåller sig, när det gäller betalningsmetoderna kreditkort via PayPal, direktdebitering via PayPal eller – om så erbjuds - "köp mot faktura" eller "delbetalning" via PayPal, rätten att genomföra en kreditupplysning. För detta syfte kommer dina betalningsuppgifter att vid behov, enligt art. 6 avs. 1 pkt. f GDPR, på basis av det berättigade intresset hos PayPal för fastställande av din betalningsförmåga, att vidarebefordras till kreditupplysningsföretag. Resultat av kreditkontrollen beträffande den statistiska sannolikheten för utebliven betalning använder PayPal i syfte att fatta beslut om vilka betalningsmetoder som ska erbjudas. Kreditvärdigheten kan innehålla sannolikhetsvärden (s.k. Score-värden). Såvida Score-värden påverkar resultatet av kreditupplysningen, har detta sin grund i en vetenskaplig beprövad matematisk-statistisk metod. I beräkningen av Score-värden tas bland annat, men inte uteslutande, hänsyn till adressuppgifter. Övriga rättsliga bestämmelser om uppgiftsskydd, bland annat om det anlitade upplysningsföretaget, hitatr man i PayPals integritetspolicy: https://www.paypal.com/fr/webapps/mpp/ua/privacy-full?locale.x=fr_FR

Du kan alltid invända mot denna behandling av dina uppgifter genom att underrätta PayPal. PayPal är emellertid vid behov fortfarande berättigat att behandla dina personuppgifter, om detta krävs för att avtalsenligt sköta betalningshanteringen.

 

7) Kontakt för påminnelse om utvärdering

Kontakt för utvärderingspåminnelse

Utvärderingspåminnelse av Trustpilot

Så länge ni under eller efter beställningsprocessen har gett oss ert uttryckliga medgivande i enlighet med Art. 6 avsnitt 1 a DSGVO, så överför vi er e-postadress till utvärderingsplattformen Trustpilot A / S, Pilestræde 58, 1112 Copenhagen K, Denmark (www.trustpilot.com) så att de kan skicka er utvärderingspåminnelse via e-post.

Ni kan när som helst återkalla ert medgivande genom att skicka ett meddelande till datalagringsansvarig eller till utvärderingsplattformen

 

8) Användning av videor

Denna webbplats använder Youtube-inbäddningsfunktionen för att visa och spela upp videor från leverantören "Youtube", vilken tillhör Google LLC., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google").

 

Här används det utvidgade uppgiftsskyddsläget, vilket enligt leverantörsuppgifter påbörjar lagring av användarinformationen först vid uppspelning av videon. Om uppspelning av inbäddade Youtube-videor startar, använder leverantören "Youtube" cookies för att samla in information om användarens beteenden. Anvisningar från "Youtube" tjänar då bland annat till att registrera videostatistik, förbättra användarvänligheten och förhindra felaktig användning. När du är inloggad på Google, kommer dina uppgifter direkt kopplas till ditt konto om du klickar på videon. Om du inte önskar sammankopplas med din YouTube-profil, måste du logga ut innan du trycker på knappen. Google sparar dina uppgifter (även för ej inloggade användare) som användarprofil och utvärderar denna. En sådana utvärdering sker specifikt enligt art. 6 avs. 1 pkt. f GDPR på basis av Googles berättigade intressen för att inbädda personligt anpassad reklam, marknadsforskning och/eller behovsanpassad utformning av webbplatsen. Du har rätt att återkalla medgivandet till bildandet av denna användarprofil. För att utöva denna måste du vända dig till YouTube.

 

Oberoende av om en uppspelning av inbäddade videor sker, upprättas vid varje besök på denna webbplats en anslutning till Google-nätverket "DoubleClick", vilket utan vår påverkan kan utlösa ytterligare uppgiftsbehandlingsprocedurer.

 

Google LLC, med huvudkontor i USA, är certiferad för den amerikansk-europeiska dataskyddsöverenskommelsen "Privacy Shield", varigenom man säkerställer att den dataskyddsnivå som tillämpas i EU är uppfylld.

 

Mer information om dataskydd på "YouTube" hittar du i leverantörens integritetspolicy under: www.google.com/policies/privacy/

 

9) Online-Marketing

Denna webbplats använder online-annonseringsprogrammet Google AdWords och, inom ramen för detta, Conversion-Tracking från Google LLC., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google"). Vi använder Googles produkt Adwords för att med hjälp av annonsmaterial (så kallade Google Adwords) på externa webplatser göra dig uppmärksam på våra attraktiva erbjudanden. Vi kan med uppgifter från annonskampanjerna utröna hur lyckade de enskilda annonsåtgärderna är. Detta görs i syfte att visa annonser som är intressanta för dig, utforma vår webbplats på ett intressantare sätt för dig och få fram en rättvis beräkning av annonskostnaderna.

 

Cookien för Conversion Tracking sparas om en användare klickar på en av Googles administrerade Adwords-annonser. Cookies är små textfiler som sparas på din dator. Dessa cookies förlorar i regel sin giltighet efter 30 dagar och kan inte användas för personlig identifiering. Om användare besöker vissa sidor på denna webbplats och cookien fortfarande inte har gått ut, kan Google och vi upptäcka att användaren har klickat på annonsen och skickats vidare till denna sida. Varje Google AdWords-kund erhåller en unik cookie. Cookies kan därför inte spåras tillbaka till användaren via AdWords-kundernas webbplatser. Information som inhämtats genom Conversion-cookies syftar till att skapa Conversion-statistik för de AdWords-kunder som har beslutat sig för att använda Conversion-tracking. Kunderna får reda på det totala antalet användare som klickat på din annons och skickats vidare till en sida med en Conversion-Tracking-tagg. De erhåller dock ingen information med vilken användaren kan identifieras personligen. Om du inte vill delta i Tracking kan du blockera tjänsten, genom att enkelt inaktivera cookien för Google Conversion-Trackings i din webbläsares användarinställningar. Du registreras då inte i Conversion-Tracking-statistiken. Vi placerar ut Google Adwords på basis av vårt berättigade intresse för målinriktade annonser enl. art. 6 avs. 1 pkt. f GDPR.

 

Google LLC, med huvudkontor i USA, är certiferad för den amerikansk-europeiska dataskyddsöverenskommelsen "Privacy Shield", varigenom man säkerställer att den dataskyddsnivå som tillämpas i EU är uppfylld.

 

Under nedanstående internetadress finns mer information om Googles bestämmelser om uppgiftsskydd: https://policies.google.com/privacy?gl=it&hl=en

 

Du kan permanent inaktivera cookies för annonsuppgifter, genom att förhindra dessa med en lämplig inställning i webbläsarprogrammet eller genom att ladda ned och installera webbläsarinsticksprogrammet under följande länk:

https://support.google.com/ads/answer/7395996?hl=en

 

Tänk på att vissa funktioner på denna webbplats eventuellt inte kan användas eller endast användas i begränsad omfattning om du har inaktiverat användning av cookies.

 

10) Webbanalystjänst

- Google Universal Analytics

Denna webbplatsen använder Google Analytics, en webbanalystjänst från Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google"). Google Analytics använder s.k. "cookies", textfiler, som sparas på din dator och möjliggör en analys av hur du använder webbplatsen. Den information som har genererats genom cookien om hur du använder webbplatsen (inklusive den förkortade IP-adressen) kommer i regel överföras till en Google-server i USA och sparas där.

Denna webbplats använder Google Analytics endast med tillägget "_anonymizeIp()", vilket säkerställer en anonymisering av IP-adressen genom förkortning och omöjliggör direkt identifiering av en specifik person. Genom tillägget kommer din IP-adress i medlemsstater i Europeiska Unionen eller i andra medlemsstater i det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet att förkortas av Google. Endast i undantagsfall överförs den fullständiga IP-adressen till en Google-server i USA och förkortas där. I dessa undantagsfall sker denna behandling enligt art. 6 avs. 1 pkt. f GDPR på basis av våra berättigade intressen för statistisk analys av användarbeteenden i optimerings- och marknadsföringssyfte.

Inom ramen för vårt uppdrag kommer Google använda denna information för att utvärdera din användning av webbplatsen, för att sammanställa rapporter om webbplatsaktiviteterna och om tjänster anknutna till webbplatsanvändningen och internetanvändningen samt presentera dessa för oss. Den IP-adress som vidarebefordras av din webbläsare inom ramen för Google Analytics sammankopplas inte med andra uppgifter från Google.

Du kan förhindra lagring av cookies genom att göra en lämplig inställning i ditt webbläsarprogram; Vi vill dock påpeka att du i sådana fall eventuellt inte kommer kunna använda alla funktioner på denna webbplats. Du kan därutöver förhindra registrering av de uppgifter som skapas genom cookies, och som har att göra med hur du använder webbplatsen (inkl. din IP-adress), av Google och förhindra behandling av dessa uppgifter av Google, genom att ladda ned och installera det webbläsarinsticksprogram som finns på följande länk:

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Som alternativ till webbläsarinsticksprogram eller på webbläsare på mobila enheter, kan du klicka på följande länk för att placera ut en Opt-Out-cookie, som förhindrar framtida registrering av Google Analytics på denna webbplats (denna Opt-Out-cookie fungerar endast i denna webbläsare och endast för denna domän. Raderar du dina Cookies i denna webbläsare, måste du klicka igen på denna länk): Inaktivera Google Analytics

Google LLC, med huvudkontor i USA, är certiferad för den amerikansk-europeiska dataskyddsöverenskommelsen "Privacy Shield", varigenom man säkerställer att den dataskyddsnivå som tillämpas i EU är uppfylld.

Denna webbplats använder också Google Analytics för en analys av flödet av besökare som kommer från olika användarenheter och som har ett användar-ID. Du kan i ditt kundkonto under "Mina uppgifter", "Personliga uppgifter", inaktivera analysen av användningen på olika enheter.

Mer information om hanteringen av användardata i Google Analytics hittar du i Googles integritetspolicy: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=fr

 

11) Retargeting/remarketing/rekommendationsreklam

Vår webbplats använder funktioner i Google AdWords Remarketing. Med hjälp av denan tjänst annonserar vi för denna webbplats i Google-sökresultaten, samt på tredjeparts-webbsidor. Leverantör är Google LLC., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (“Google”). I detta syfte sätter Google ut en cookie i webbläsaren på användarenheten, vilken automatiskt, med hjälp av ett pseudonym-cookie-ID, och på grundval av de besökta sidorna, möjliggör intressebaserade annonser. Behandlingen sker på basis av vårt berättigade intresse för optimal marknadsföring av vår webbplats enligt art. 6 avsn. 1 pkt. f GDPR.

 

En mer långtgående uppgiftsbehandling sker endast om du visavi Google samtyckt till att din internet- och appwebbhistorik sammankopplas med ditt Google-konto av Google och att information från ditt Google-konto används för personlig anpassning av annonser som du ser på webben. Om du i sådana fall under besöket på vår webbplats är inloggad på Google, använder Google dina uppgifter tillsammans med Google Analytics-data, för att upprätta och definiera målgruppslistor för enhetsövergripande Remarketing. Dessutom kommer dina personuppgifter hos Google tillfälligt förknippas med Google Analytics-data, för att bilda målgrupper.

 

Du kan permanent inaktivera utplacering av cookies för annonssyften, genom att ladda ned och installera webbläsarinsticksprogrammet under den nedanstående länken: https://www.google.com/settings/ads/onweb/

 

Alternativt kan du hämta information från Digital Advertising Alliance på internetadressen www.aboutads.info om utplacering av cookies och om inställningarna. Slutligen kan du ställa in webbläsaren så att du informeras om utplacering av cookies och kan besluta i varje enskilt fall om du accepterar dem eller accepterar cookies för vissa fall eller generellt önskar blockera dem. Om du inte accepterar cookies kan webbplatsens funktioner begränsas.

 

Google LLC, med huvudkontor i USA, är certiferad för den amerikansk-europeiska dataskyddsöverenskommelsen "Privacy Shield", varigenom man säkerställer att den dataskyddsnivå som tillämpas i EU är uppfylld.

 

Mer omfattande information och om bestämmelserna om uppgiftsskydd beträffande annonsering och Google kan du ta del av här:

http://www.google.com/policies/technologies/ads/

 

12) Rättigheter för berörda

12.1 Den gällande uppgiftsskyddslagstiftningen ger dig som berörd part omfattande rättigheter gentemot den ansvariga för behandling av dina personuppgifter (upplysnings- och interventionsrätt), vilket vi informerar om nedan:

 

Rätt till tillgång enligt art. 15 GDPR;

Rätt till rättelse enligt art. 16 GDPR;

Rätt till radering enligt art. 17 GDPR;

Rätt till begränsning av behandling enligt art. 18 GDPR;

Rätt till underrättelse enligt art. 19 GDPR;

Rätt till dataportabilitet enligt art. 20 GDPR;

Rätt till återkallande av samtycke enligt art. 7 avs. 3 GDPR;

Rätt till invändningar enligt art. 77 GDPR.

12.2 RÄTT ATT GÖRA INVÄNDNINGAR

 

NÄR VI INOM RAMEN FÖR EN INTRESSEAVVÄGNING BEHANDLAR DINA PERSONUPPGIFTER TILL FÖLJD AV VÅRT ÖVERVÄGANDE BERÄTTIGADE INTRESSE, HAR DU NÄR SOM HELST RÄTT ATT AV ORSAKER SOM HÄNFÖR SIG TILL DIN SPECIFIKA SITUATION, INVÄNDA MOT DENNA BEHANDLING AVSEENDE FRAMTIDA FÖRHÅLLANDEN.

OM DU UTÖVAR DIN RÄTT ATT GÖRA INVÄNDNINGAR, AVSLUTAR VI BEHANDLINGEN AV DE BERÖRDA UPPGIFTERNA. VI FÖRBEHÅLLER OSS DOCK RÄTTEN TILL FORTSATT BEHANDLING, OM VI KAN PÅVISA TVINGANDE SKYDDSVÄRDA SKÄL FÖR BEHANDLINGEN, SOM VÄGER UPP DINA INTRESSEN, GRUNDLÄGGANDE FRI- OCH RÄTTIGHETER, ELLER OM BEHANDLINGEN TJÄNAR TILL GENOMDRIVANDE, UTÖVANDE ELLER FÖRSVAR AV RÄTTSANSPRÅK.

 

OM DINA PERSONUPPGIFTER BEHANDLAS AV OSS I DIREKTANNONSERINGSYFTE, HAR DU RÄTT ATT NÄR SOM HELST INVÄNDA MOT BEHANDLINGEN AV DESSA PERSONUPPGIFTER FÖR SÅDANA ANNONSERINGSÄNDAMÅL. DU KAN GÖRA INVÄNDNINGEN ENLIGT BESKRIVNINGEN OVAN.

 

OM DU UTÖVAR DIN RÄTT ATT GÖRA INVÄNDNINGAR, UPPHÖR VI MED ATT BEHANDLA DE RESPEKTIVE UPPGIFTERNA FÖR DIREKTANNONSERING.

 

13) Varaktigheten för lagring av personuppgifter

Varaktigheten för lagring av personuppgifter bestäms utifrån respektive laglig lagringsperiod (t.ex. handels- och skatterättsliga lagringsperioder). Efter att perioden har löpt ut, kommer de olika uppgifterna att raderas rutinmässigt, såvida de inte längre behövs för avtalets uppfyllande eller ingående av avtal, och/eller det från vår sida inte föreligger ett berättigat intresse för vidare lagring.

 

 

 

Produkter
Övrigt