Låsmutter rostfritt

Säkra dina skruvanslutningar
Normala muttrar kan lossna eller till och med lossna på grund av yttre påverkan som vibrationer. För att motverka detta utvecklades låsmuttrarna. De är ett bra skruvlås mot oavsiktlig lösgöring utan behov av ytterligare komponenter eller själva skruven måste bearbetas.
I utseende liknar det en vanlig sexkantmutter. Låsmuttern har dock också en liten ringformad höjd på toppen. På insidan av denna höjd finns ett spår i vilket en ring av plast sitter.
Om låsmuttern nu vrids på en skruvbult, deformeras skruvens gänga plastringen. Denna deformation skapar en friktionsanslutning som säkrar låsmuttern.
Eftersom plastringen inbäddad i mitten deformeras när muttern dras åt kan låsmuttern inte längre lossas för hand. Med en skiftnyckel och lite ansträngning kan du frigöra muttrarna igen.

OBS!! Till skillnad från konventionella muttrar är detta inte återanvändbart. Plastringen deformeras och är därför inte längre användbar för andra användning, även om komponenter med höga temperaturer når fästelementet sina gränser.

I denna kategori hittar du låsmuttrar DIN 985 i olika utföranden. De är tillverkade av galvaniserat stål för att få gott korrosionsskydd inomhus. De rostfria A2- och A4-varianterna är bara saker för utomhusbruk.

Produkter
Övrigt