Vagnsbult, DIN603

Vagnsbult är också kända som vagnskruvar eller kullerskruvar. De överensstämmer med DIN 603 och används ofta för att fästa stängsel, skärmarväggar, carport eller trädgårdsgrindar.
På toppen av vagnsbultar finns ett icke-driven, rundat skruvhuvud som är svagt utåt. Eftersom skruvhuvudet inte sticker ut och ligger platt på materialet, reduceras risken för skador när den är inskruvad, varför skruven enligt DIN 603 ofta också finns på lekplatser.
En fyrkantig profil för fästning bildas direkt under huvudet. Räknarprofilen för detta bearbetas i arbetsstycket, varigenom låsskruven säkras mot vridning under montering.
Det finns en metrisk hel eller delvis gänga på skruvens undersida. För att fästa låsskruven, är endast en motsvarande mutter skruvd på gängan. På grund av mutterns relativt lilla kontaktområde rekommenderas det att använda lämplig bricka för att förhindra att den sjunker.
Hos oss har du valet mellan vagnsbultar av galvaniserat stål eller A2 och A4 i rostfritt stål. De motsvarar DIN 603 och finns i olika längder och mängder, beroende på ditt byggprojekt. Du hittar muttrarna som passar till vagnsbultarna i kategorin "6-kant mutter".
Vi har också matchande brickor i vår butik. Vanligtvis används DIN 125 eller DIN 9021 brickor.

Produkter
Övrigt