Lyftöglor med tapp, rostfritt

Lyftöglor med tapp, Ögonbultar eller Ringskruv är skyldiga sitt ringformade huvud på toppen. Tråden som skruven är fäst vid komponenterna är belägen under ringen. Den överensstämmer med DIN 580 och är därför en säkerhetsrelevant komponent för att absorbera tunga laster.
Ringskruvens huvuduppgift är att permanent säkra komponenter som växllådor, motorer och styrskåp för säker transport. Om flera föremål är fästa vid en ögonbult, bör nästa största gängdiameter väljas för att uppnå en högre lastkapacitet. Den optimala bärkapaciteten kan endast uppnås om skruven har skruvas helt in i ytan. Det bör noteras att det vilar helt på kontaktytan och att det måste finnas ett tillräckligt gängdjup.
Om ringskruvar används för genomgående hål, bör en bricka också användas på undersidan. Före varje användning bör skruven kontrolleras för eventuella skador, till exempel rost och sprickor. Den måste sitta fast i marken och får inte deformeras. Först då är en säker anslutning möjlig.
I denna kategori hittar du ögonbultar gjorda av olika material som A2 rostfritt stål eller A4 rostfritt stål. Rostfritt stål A2 kännetecknas av sin korrosionsbeständighet utomhus eller i fuktiga användningsområden. Om skruven eventuellt kommer i kontakt med syra, bör du definitivt använda rostfritt stål A4.

Observera: De gjutna versionerna med ~ DIN 580 överensstämmer inte precis med DIN och får inte användas för säkerhetsrelevanta komponenter på grund av den lägre bärförmågan! Lyftöglor med tapp enl. DIN 580 finns på förfrågan.

Produkter
Övrigt